پی ام سئو

فهرست مطالب

نقشه سایت یا سایت مپ ( sitemap) چیست؟

نقشه سایت یا به اصلاح انگلیسی سایت مپ (sitemap) فایلی است که در آن تمام  url های یک وب سایت قرار دارد. این url ها شامل صفحاتی همچون: وبلاگ ها، ویدیو ها، تصاویر، دسته بندی های ( مقالات یا محصولات) و… است. با ارائه این نقشه به موتورهای جستجو مانند گوگل کمک میکنیم تا راحت تر  و موثرتر بین صفحات وب سایت ما بخزند. این کار به بهبود نمایه سازی صفحات یا همان ایندکس شدن کمک شایانی می کند.

لازم به ذکر است به صورت کلی ما یک نقشه  html برای وب سایت ها نیز داریم، که برای نمایش بهتر صفحات به کاربران مورد استفاده قرار میگیرد که مورد بحث ما در این مقاله نیست. ما در این مقاله بررسی سایت مپ با پسوند xml که از نظر موتورهای جستجو مانند گوگل مهم است میپردازیم.

چند نوع نقشه سایت برای موتورهای جستجو وجود دارد؟

به طور کلی ما 4 نوع نقشه سایت برای موتورهای جستجو داریم که عبارت اند از:

  1. sitemap_index.xml: این نوع نقشه را به صورت کلی رایج ترین نوع سایت مپ می شناسند. معمولا این نوشتار که به تمامی صفحات وب سایت لینک دارد برای فقط موتورهای جستجو مورد استفاده قرار میگیرد.
  2. نقشه سایت برای ویدیوها: یکی از موارد مهم در xml ها یک نقشه جداگانه برای ویدیوها است. طبق توضیحات بخش سایت مپ ویدیو گوگل این بخش بهتر است که جدای از سایت مپ عمومی باشد، تا ربات ها بتوانند به راحتی در این قسمت خزش کنند.
  3. سایت مپ برای اخبار: در واقع این بخش به صورت جداگانه برای وب سایت هایی که خبرهای دسته اول در سطح وب منتشر میکنند، باید در نظر گرفته شود. اگر وب سایت شما خبری نیست لازم به اضافه کردن این بخش ندارد. ما در بخش آموزش افزونه رنک مث به صورت کاملا کاربردی این قسمت و قسمت قبل را بررسی کرده ایم.
  4. نقشه سایت برای تصاویر: این قسمت هم یکی دیگر از بخش های سایت مپ به حساب می آید که بسیار مهم است آن را تعریف کنیم. دلیل ایجاد یک نقشه سایت برای تصاویر به صورت جداگانه را از زبان خود گوگل بشنوید.

نقشه سایت تصویر راهی برای اطلاع رسانی به گوگل در مورد سایر تصاویر موجود در سایت شما است، به ویژه تصاویری که در غیر این صورت ممکن است آنها را پیدا نکنیم (مانند تصاویری که سایت شما با کد جاوا اسکریپت به آنها می رسد).

شما می توانید یک نقشه سایت تصویر جداگانه ایجاد کنید یا تگ های نقشه سایت تصویر را به نقشه سایت موجود خود اضافه کنید. هر یک از این رویکردها برای گوگل به همان اندازه خوب است.

خب تا به اینجا ما نقشه سایت و انواعش را به خوبی شناختیم. اما حال بیاید به سراغ میزان اهمیت این قضیه برای موتورهای جستجو برویم.

چرا نقشه سایت از اهمیت بالایی برخوردار است؟

چرا نقشه سایت از اهمیت بالایی برخوردار است؟

همان طور که ذکر کردیم گوگل برای راحتی خزش یا همان کرال یک وب سایت داشتن نقشه سایت را پیشنهاد می کند. ( اگر آن وب سایت صفحات با محتوای متنوع داشته باشد که داشتن سایت مپ برای آن الزامی خواهد بود.)

خب حال چرا سایت مپ مهم است؟ از آنجایی که ربات های گوگل صفحات را از طریق سورس یا پیوندها پیدا میکنند، و ایجاد یک sitemap به دلیل داشتن نگهداری تمامی پیوندهای وب سایت درون خود میتواند یک راهنمای بسیار مفید برای این ربات ها باشد. ( خصوصا برای وب سایت های تازه تاسیس که بک لینک های زیادی ندارند.)

خب با این تفاسیر باید به میزان اهمیت ایجاد یک سایت مپ برای یک وب سایت رسیده باشید. حال شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه باید یک نقشه سایت بسازیم؟

چگونه نقشه سایت یا همان سایت مپ بسازیم؟

روش ساخت نقشه سایت برای سایت های وردپرسی با وب سایت های اختصاصی متفاوت است. پس به همین دلیل ما هر دو روش ساخت سایت مپ برای سایت های وردپرسی و اختصاصی را برای شما شرح خواهیم داد.

روش اول ساخت سایت مپ در سایت های وردپرسی:

نصب افزونه های یواست و رنک مث برای ساخت سایت مپ در وردپرس

ساخت سایت مپ در وب سایت های وردپرسی نسبت به وب سایت های اختصاصی بسیار آسان تر است. بهترین و آسان ترین راه برای ساخت یک sitemap در سایت های وردپرسی نصب افزونه برای مدیریت سئو مانند یواست سئو یا رنک مث و… است. 

شما با نصب هر کدام از این دو افزونه به صورت خودکار یک سایت مپ برایتان ایجاد میشود. که با آدرس زیر میتوانید آن نقشه سایت دسترسی داشته باشید.

https://www.domain.com/sitemap_index.xml

همین آدرس را کپی کنید و به جای domain.com نام دامنه خود را وارد کنید، تا فایل سایت مپ برایتان باز شود.

مثال پیدا کردن سایت مپ در وب سایت یواست

به عنوان مثال ما دقیقا url بالا را کپی و به جای قسمت domain.com سایت خود yoast.com را قرار دادیم و نتیجه شد تصویر بالا. ( بخشی از سایت مپ این وب سایت است.)

البته افزونه های یوست و رنک مث علاوه بر سایت مپ وظیفه بهینه سازی سئو داخلی یک وب سایت را برعهده دارند. 

حال اگر به هر دلیلی نمیخواهید از این دو افزونه برای ساخت نقسه سایتتان استفاده کنید میتوانید از یک افزونه که مخصوص اضافه کردن فقط sitemap xml است استفاده کنید. 

ساخت نقشه سایت با پلاگین XML Sitemap Generator for Google

افزونه XML Sitemap Generator for Google یکی از بهترین پلاگین های وردپرسی برای ساخت و مدیریت نقشه وب سایت است.

روش دوم ساخت سایت مپ در سایت های  اختصاصی:

خب حال اگر سایتتان وردپرسی نبود چه کنید؟ جای هیچ نگرانی نیست، شما باید برای ساخت سایت مپ خود وارد وب سایت xml-sitemaps.com شوید و در بخش وارد کردن نشانی سایت، آدرس وب سایت خود را قرار دهید. 

ساخت سایت مپ برای وبسایت های اختصاصی

زمانی که آدرس وب سایت خود را در این سایت قرار دادید، به صورت خودکار یک نقشه کامل برای وب سایت شما ساخته میشود. 

توصیه مهم: حتما بعد از این که سایت مپتان ساخته شد، تمامی آدرس ها را چک کنید تا آدرس صفحه ای جا نماده باشد. 

منتظر به روز رسانی این مقاله باشید.

یک فایل xml حاوی آدرس تمامی صفحات وب سایت شما می باشد، که برای راحت تر شدن کرال یا همان خزش ربات های گوگل استفاده میشود.

در کل نقشه سایتی که برای معرفی به موتور جستجو مانند گوگل وجود دارد 4 نوع است که عبارت اند از: 

  1. نقشه اصلی ا پسوند index.xml
  2. نقشه برای ویدیو ها
  3. سایت مپ برای تصاویر
  4. و در آخر نقشه سایت برای خبرنامه یا اخبار

البته سایت مپ میتواند شامل مواردی دیگری باشد اما اینها به صورت کلی مطرح میشود.

پیمایش به بالا